Studentenhuisvesting PPW

Locatie:

Professor Pieter Willemsstraat 35 te Maastricht

Opdrachtgever:

Maastricht University

Woningstichting Maasvallei

Omschrijving:

Het voormalig Stercollege aan de Professor Pieter Willemstraat in Maastricht is na een intensieve verbouwing en voorbereidingsperiode herontwikkeld tot studentenhuisvesting. Binnen het complex zijn 59 zelfstandige units (met eigen sanitair en pantry) en 24 niet-zelfstandige units (met gezamenlijke sanitaire voorzieningen en woonkamers) gerealiseerd. Woningstichting Maasvallei heeft het complex in zijn geheel langjarig verhuurd aan de Universiteit Maastricht. Bij de oplevering had Universiteit Maastricht alle 83 studentenunits (geheel gemeubileerd) reeds verhuurd aan exchange studenten.

Adhara is de initiatiefnemer en risicodragende ontwikkelaar van dit project. Maastricht is een internationale studentenstad: één op de vijf inwoners is student en bijna de helft daarvan komt uit het buitenland. Maasvallei speelt daarop in met een woningaanbod dat past bij deze bijzondere doelgroep. Het project PPW onderscheidt zich door te kiezen voor kwaliteit, duurzaamheid en beheersbaarheid. Dus geen overbevolkte studentenpanden waar 8 of meer personen keuken, toilet en douche moeten delen. Het complex aan de Professor Pieter Willemsstraat was al eerder in het nieuws toen ter nagedachtenis aan de deportatie van 300 Limburgse Joden op 24 augustus 1942 een plaquette aan de poort van het voormalige schoolgebouw werd onthuld.

Universiteit Maastricht, Maasvallei en Adhara zijn van meet af aan samen opgetrokken bij de ontwikkeling van de plannen. Bijzondere aandacht was hierbij voor de wijze waarop de plannen voor het voormalig Stercollege aan de buurt zijn gecommuniceerd. De ervaring leert dat veel buurtbewoners doorgaans moeite hebben met plannen voor de huisvesting van grote groepen studenten in hun buurt, terwijl Maasvallei en Universiteit juist streven naar een goede relatie met de gemeenschap. Daarom is de buurt van meet af aan bij de plannen voor het Stercollege betrokken en is Maasvallei de buurtbewoners waar mogelijk tegemoet gekomen.

Wilt u meer weten over dit project,
neem dan contact met ons op.

adhara-Peter-Sonnemans

Contactpersoon:

Peter Sonnemans
peter.sonnemans@adharabv.nl